22 aug 2017
Kategori(er):
Keywords: buildings;business;city;modern;downtown;skyscrapers

Perspektiv som utvecklar

Tänk vad viktigt det är att få perspektiv på sin tillvaro för att verkligen uppskatta det man har. Men… också att få insikt att det finns så mycket mer utanför den trygga vardagen att utforska!

Det finns ju faktiskt en hel värld därute med oändliga möjligheter om du bara har modet att prova.

Jag fick perspektiv när jag på min semesterresa till New York satt i en biosalong på museet vid Ground zero. Där återgavs i detalj vad som hände för snart 16 år sedan när det ofattbara inträffade, två flygplan kraschade rakt in i World trade center i New York. Det gav mig perspektiv på hur snabbt livet kan ändras och hur viktigt det är att ta vara på alla stunder.

Meditation är också något som ger mig perspektiv. Att få sitta i tystnad, finna lugnet inom sig och skala av alla yttre omständigheter och orosmoment som bara ofta är oväsentligheter. Att landa i sig själv och hitta styrkan att bara sitta med sig själv.
IMG_1124

Något annat jag ägnat sommaren till är Petter Stordalens bok ”Min Hemlighet”. Den fick mig verkligen att tänka annorlunda och känna att – Sky is the limit! För han har ju en annan verklighet och erfarenhet från ett helt annat perspektiv. Inga nya sanningar men erfarenheter från andra perspektiv som kan berika mig om jag bara är öppen och villig att prova. Jag kan plocka bitar från hans värld och sätta in det i min verklighet och vardag.

 

Att läsa, resa, uppleva, lyssna och prata med människor som du inte naturligt träffar i din vardag gör att du har möjlighet att få perspektiv och kan börja göra saker annorlunda så att det gynnar dig ännu lite mer.

Är du nyfiken på att få in nya perspektiv gällande ledarskap i förändring ? Då är du varmt välkommen att delta i höstens Diplomutbildning ” Leda i förändring” som startar 26/9.

Om du vill veta mer om utbildningen läs mer Här

”Formatet för utbildningen var väldigt lyckat då det gav utrymme för diskussioner och tankar från oss kursdeltagare samtidigt som vi hela tiden hade ett stöd i kurslitteraturen och från egenarbetet mellan träffarna. Allt detta under en kompetent och pedagogisk ledning av Eva Solberg.”

Maria Pettersson VD , Hammarö Energi

”En fantastisk utbildning med en engagerad, kunnig, strukturerad och lyhörd lärare. Utbildningen gav mig många insikter. Det jag lärde mig främst var vikten av att lyssna på alla oavsett åsikter, att vara kommunikativ på ett informativ och uppmuntrande sätt.”

Monica Törngren, Vie Coach- och företagspartner