11 apr 2016 ateljelena-fotograf-artyfact-24

Inre och yttre ledarskap – Cecilia

Cecilia Björk/ArtyfactGallery Född -71, mixedmedia bildkonstnär som bor och verkar i Skälderviken, Ängelholm.

En Popart ’junkie’ som driver en tyst kampanj för en ökad tolerans för det operfekta och använda. Materialet hon använder i sina tavlor är oftast från ’loppisar’, tidningar från 30-40 talet eller använda tapeter. Sånt som ingen annan vill ha, använda saker blir återanvänt för att skapa nytt värde och åter bli vackert.

Inre och yttre ledarskap 

För mig är det tydligt. För att kunna leda andra måste du kunna leda dig själv först. Annars blir du aldrig, vad jag kallar det för, en bra ledare, chef.

Det måste alltid börja med ett inre ledarskap. Att följa din egen kompass. Gå på DIN magkänsla, känna in, vad mår jag bra av. Vad gör mig lycklig.

Det är precis där de flesta hoppar av, tar en genväg för att slippa känna efter och rannsaka sitt inre. Istället för att leda sig själv först, tar man ett beslut att leda andra istället, för att tillfredställa ett annat behov, sitt ego och sin bekräftelse om att vara bra nog genom andra. Det slutar sällan lyckligt.

Jag har alltid varit en rastlös själ. Till en början kallade jag det för flykt eftersom det inte alltid varit lätt i min uppväxt. Men när jag nu tittar tillbaka på mina 45 år så inser jag att jag har drivits av min inre  kompass precis hela tiden.

Jag har lyssnat efter min själs behov. Själens behov har varit att ha så förbaskat roligt som bara är möjligt. En nyfikenhet på andra länder, kulturer och människor har drivit mig runt jordklotet och berikat mitt liv något så fantastiskt.

Min försörjning bestod av bartenderjobb.  Karriären hade jag aldrig en tanke på eftersom jag inte visste vad jag ville arbeta med. Sen förändrades allt. Jag kom in på University of the Arts – London college of Fashion, och flyttade till London.

Under 6 år förkovrade jag mig i Konst och Modedesign på en av världens mest spännande platser (enligt mig själv), och det gick bra.
IMG_7262

 

Att måla tavlor är min passion. Min drivkraft och väg till lycka. När jag är i studion försvinner jag helt i min egen värld. Glömmer bort tid och rum och ser lunch och sömn som ett nödvändigt ont.

Konstvärlden i sig är ingen lätt värld att överleva i. Man tvingas konstant att tänka utanför boxen för att finna nya vägar att överleva.

Det är också den utmaningen som gör det så fantastiskt roligt.

”Jag älskar att vara min egen  ledare.”

 

 

IMG_7353

IMG_7271

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cecilia tog sin PHD i Konst&Modedesign vid University of the Arts –  London och var aktiv på London’s modescen under flera år, (bla var hon med och gjorde Björk’s ’Swandress’ som Björk bar på Oscar’s galan 2001)

Hon har drivit Artyfact  Gallery tillsammans med sin man sedan 2014.

www.artyfactgallery.com