23 maj 2016
Kategori(er): ,
_DSC1452

I vilken riktning vill du leda dig själv?

Jenny Schönström är yogalärare, civilekonom och ICF coach. Hon undervisar i yoga och coachar människor att hitta näring där de står.

Jenny är också civilekonomen som efter flera år i finansbranschen valde att stiga av det berömda ekorrhjulet. Med sin historia om moderskap och hur den svåraste sorgen kan bli bränsle till att skapa det liv vi längtar efter vill hon inspirera oss att lyssna inåt och bli mer hjärtintelligenta.

 

För snart fyra år sedan åkte jag på en resa. Av en händelse hade jag sökt på nätet efter personlig IMG_4886utveckling kombinerat med olika resmål och funnit en resa jag fastnat för. En resa som talade till mig på ett djupare plan. Dessvärre var avresan samtidigt som jag var uppbokad på annat. Suck, jag fick motvilligt släppa taget.

Tanken återkom och flera månader senare upptäckte jag till min glädje att arrangören utökat med ytterligare ett avresetillfälle som passade mig perfekt denna gång. Resan blev omvälvande och jag upplevde något nytt som visade sig vara avgörande för mitt liv.

Då för fyra år sedan, vågade jag inte drömma för stora drömmar, men jag blev inspirerad att prova. Jag tänkte tanken att kunna jobba med mitt stora intresse, yoga och självledarskap och att kunna resa och jobba i olika varma länder. Jag är en sån där frusen tjej som huttrar flera månader om året.

Just då jobbade jag inom finansbranschen med budgetansvar i ett högt tempo. Jag vågade inte riktigt gissa hur det skulle kännas, men det hade med frihet att göra. Frihet att kunna välja vad jag ville göra med mitt liv, frihet att styra över min tid och kunna skapa en livsstil som var så inspirerande att jag inte behövde ta semester. Hur det skulle gå till hade jag inte en aning om…..

 

Det som hände var att jag vaknade upp till möjligheten att drömma och inse vilken gåva livet är, när vi förvaltar det. Att livet är summan av alla de val vi gör vare sig vi är medvetna eller omedvetna om valen. Att vara intresserad av självledarskap visade sig vara en sak, men att leda mig själv medvetet blev en annan.

 

unnamed

På den där resan klippte jag ut en inspirerande bild på tre vitklädda kvinnor som symboliserade kursledare på den resa jag drömde om att jag skulle arrangera i framtiden. Jag satte den på min ”drömtavla” och tittade ofta på den.

Nu finns bilden med tre vitklädda kvinnor, på mig och mina vackra medskapare från första resan som hölls i soliga Spanien. Vitklädda förstås som en manifestation från min drömtavla. Till hösten håller jag  ännu en resa där du har möjlighet att följa med och reflektera över var du befinner dig i livet samtidigt som du njuter av yoga, meditation, sol och salta bad.

Och du…. Vilken bild vill du sätta på din drömtavla?

IslaPlana-3 text

 

 

www.rummetirydeback.se