27 okt 2016
Kategori(er):
img_5729

Gåvan att reflektera…

Nu har jag varit hemma några veckor efter en fantastisk kursvecka i Spanien med sol, värme gemenskap, yoga, coaching, dans , träning , skratt , gråt…. Ja, allting fick plats under en vecka på resan till Isla Plana i Spanien.

Här fick alla deltagare möjligheten att koppla bort vardagen, landa i nuet och verkligen reflektera över vad just deras dröm och vision är. Vi tog upp vilka resurser vi alla har, vilka hinder vi ser framför oss och till slut vad vi behöver göra för att nå vår vision.

Och …sist men inte minst hur vi ska nå dit. Att få dela sina tankar och inse att att man inte är ensam, att någon annan kanske brottas med samma utmaningar ger både styrka och energi. Det var en stor del på hela vårt retreat ”Fokus på inre ledarskap”, att reflektera och dela med sig. Det bygger en otrolig stark gemenskap om du befinner dig i en trygg miljö.

img_5714

Att göra en dreamboard är att sätta ord och bild på sin högsta dröm och vision.

 

Att stanna upp och reflektera kan vara den allra största utmaningen för många. Hjärnan eller rättare sagt egot hittar gärna ursäkter för att inte behöva ändra sitt beteende. Den sätter upp så många måsten och borden att du aldrig kommer till stunden: ”dags att reflektera.”

Vid en utbildning för några veckor sedan fick deltagare reflektera över sin livssituation och välja ut en sak som de ville förändra. Sedan fick de dela det för hela gruppen. En ganska utmanade övning om man inte är van att reflektera över sig själv och sitt mående och sen dessutom dela med sig till andra människor.

En kvinna inledde: ” Jag har så otroligt många måsten och borden i mitt liv. Att det ska vara snyggt och undanplockat i hemmet, att jag ska laga nyttig mat, att jag ska vara vältränad, snygg i håret , social, trevlig, … Jag MÅSTE sluta ha en massa måsten i mitt liv….. ” Hon tystnade när hon hörde sig själv. Till och med det hon ville ändra på hade hjärnan programerat in som ett MÅSTE.

img_5725

Jag rekommenderar verkligen alla att sätta av tid till att reflektera. Hur kan du annars veta att du är på rätt spår om du bara kör på ?

Det är en gåva du ger dig själv och skriv gärna ned dina tankar och dela det med någon. Det händer något när du högt säger vad du tänker och någon lyssnar intresserat och ställer frågor. Du får insikter att vissa tankar hindrar dig och bekräftelser att andra stöttar dig i din utveckling.

Lycka till!